Mechanische testen
image 1 image 2 image 4 image 3 image 3
Omschrijving

Slijtage, krasvastheid, hechting en elasticiteit. Om deze eigenschappen te testen kunnen wij diverse genormeerde mechanische testen inzetten, waardoor u razendsnel weet wat de kwaliteit van uw coating is.

Prijslijst
downloaden

Standaard panelen

Offerte aanvragen ?

Voor afwijkende formaten

Taber Abraser
Dé wereldwijde standaard voor onderzoek naar slijtageweerstand (NEN EN ISO 9352). Geschikt voor coatings maar ook voor vele andere materialen zoals parket, metaal, leder, textiel, rubber, glazuur en tapijt.

Buchholz
Een methode voor het bepalen van indruk-hardheid van coatings volgens ISO2815-2003. Een geijkt gewicht met een speciaal gevormd mes wordt gedurende een vastgestelde tijd op het te etsten oppervlak geplaatst. De lengte van de achterblijvende vervorming in de coating geeft een indicatie van de hardheid van het oppervlak.

Potloodhardheid
Een eenvoudige methode voor het testen van de hardheid van coatings volgens ISO 28154. Potloden van verschillende hardheidsgraad worden onder een hoek van 45º met een constante kracht over het oppervlak bewogen, waarna wij optisch controleren of het oppervlak al dan niet is beschadigd.

Ruitjesproef
Een methode om de hechting van droge verflagen te meten volgens ISO 2409. Twee lijnenseries worden in een rechte hoek ten opzichte van elkaar gesneden waardoor een patroon van vierkantjes ontstaat. Na een korte behandeling met een harde borstel of tape evalueren wij het resultaat.

Pull off test
Een methode om de hechting van coatings op metaal, hout, beton en andere stevige substraten te meten volgens ISO 4624.
Een dolly van een vast formaat wordt op de coating gelijmd, waarna deze er met een ‘trekker’ vanaf wordt getrokken. De kracht die hiervoor nodig is wordt automatisch geregistreerd en vormt een maat voor de hechting van de coating.

Cilindrische buigtest
Een methode om de elasticiteit te meten volgens ISO1519. De nadruk ligt hierbij op coatings die een bepaalde vervorming moeten kunnen doorstaan.

Doorbuigproef
Bij deze methode wordt een testpaneel over een cilindrische doorn gebogen. Het testpaneel wordt daarna gecontroleerd op scheuren of beschadigingen.